home        despre noi        proiecte        noutati        parteneri        contact
Benta ImobiliareBenta Imobiliare
Noutati

 Super-oferte imobiliare de criza: parcari gratuite în subsolul imobilului si preturi cu 20% mai mici

 Dezvoltatorii proiectelor rezidentiale si-au reglat oferta din mers si au adaptat-o buzunarelor clientilor care speriati de criza imobiliara stau în expectativa si investesc doar daca avantajul este de partea lor. Compania timisoreana Benta Imobiliare care a investit începând cu anul 2007 într-un ansamblu rezidential amplasat în zona de Sud-Est a orasului, format 232 de apartamente si 233 de locuri de parcare (dintre care 78 de locuri subterane), a redus pretul apartamentelor scoase la vânzare cu mai bine de 20% fata de anul trecut, si pentru a atrage cât mai multit clienti, în pretul apartamentului a inclus si locul de parcare, ceea ce înseamna o reducere substantiala, de aproximativ 10.000 de euro pentru parcajele subterane si de 5.000 de euro pentru parcajele supraterane. "A trebuit sa ne adaptam oferta din mers. În toamna anului trecut nu mai faceam fata valului de clienti iar acum, de-abia din luna martie piata da semne ca îsi revine. Cererea de apartamente cu finisaje peste medie este din nou în crestere. Pentru revigorarea sectorului de vânzari am scazut preturile de la 1.200 de euro/m.p. la 800-900 de euro/m.p. si în plus, parcarile supraterane sunt incluse în pretul de vânzare al apartamentului", a declarat pentru www.banateanul.ro, Arminiu Creanga, project broker la compania Benta Imobiliare. Preturile apartamentelor cu o camera pornesc de la 41.000 de euro, cele cu doua camere de la 65.000 de euro, cele cu trei camere de la 90.000 de euro, în timp ce apartamentele cu patru camere se vând la preturi care pornesc de la 130.000 de euro. "Sunt convins ca acum piata începe sa se stabilizeze. Cerere exista, oferte sunt iar piata o sa înceapa din nou sa creasca", a spus Arminiu Creanga.

Oferta imobiliara de criza la Timisoara: parcari gratuite la subsol si preturi cu 20% mai mici

Si-au reglat oferta din mers si au adaptat-o buzunarelor clientilor care speriati de criza imobiliara stau in expectativa si investesc doar daca avantajul este de partea lor. Asta e solutia gasita de unii dezvoltatori de proiecte imobiliare.

Compania timisoreana Benta Imobiliare care a investit incepand cu anul 2007 intr-un ansamblu rezidential amplasat in zona de Sud-Est a orasului, format 203 de apartamente si 233 de locuri de parcare (dintre care 78 de locuri subterane), a redus pretul apartamentelor scoase la vanzare cu mai bine de 20% fata de anul trecut, si pentru a atrage cat mai multi clienti, in pretul apartamentului a inclus si locul de parcare, ceea ce inseamna o reducere substantiala, de aproximativ 10.000 de euro pentru parcajele subterane si de 5.000 de euro pentru parcajele supraterane.
 

Târg imobiliar la Iulius Mall Timisoara

Locuri de parcare rezervate dupa ora 17„Acasa pentru toi”
Apartamente în blocuri noi sau case în cartiere rezideniale? Calitate germana garantata pentru casele pe structura de lemn, decoratiuni pentru casa si gradina, solutii de finantare?

Daca va intereseaza macar unul din aspectele mentionate mai sus va invitam în acest weekend la Iulius Mall, unde va avea loc cea de-a treia editie a evenimentului imobiliar „Acasa pentru toti”, organizat de agentia Adventis la Iulius Mall Timisoara.

Cum piata este în prezent în blocaj, evenimentul imobiliar reprezinta o foarte buna oportunitate, atât pentru ofertanti cât si pentru cumparatori de a se întâlni si a vedea cum pot sa „micsoreze distanta ce îi desparte”. Practic târgul este cel mai mare loc de întâlnire a cererii cu oferta si se adreseaza tuturor, deoarece expozanii vor acoperi o diversitate de segmente legate de casa.

Astfel, cei care doresc o locuinta vor avea de ales între un apartament cu una, doua sau 3 camere în cadrul unuia din proiectele rezidentiale: My Family Residence dezvoltat de Benta Imobiliare, Barcelona Residence al dezvoltatorului Sinergy Est, Muzicescu 23 implementat de SARA Investment sau Minerva Residence, respectiv o casa în cadrul cartierului de la Ghiroda construit de Mega Group Constructii si Imobiliare sau case pe structura de lemn la preturi foarte accesibile, oferite în cadrul târgului de Chiulan House Factory, K+E Imobiliare si Woodman.

Pentru cei care au deja o locuinta si doresc sa o redecoreze, evenimentul „Acasa pentru toi” aduce noi idei în amenajarea caminului: de la parchet din cele mai rafinate esente, la mobila moderna, seminee deosebite, si chiar mobilier din fier forjat pentru terase si gradina. Toate sunt motive de atractie pentru foarte multi potentiali cumparatori.

Cautati idei pentru redecorarea casei sau a apartamentului, dar nu avei un buget alocat înca? Nimic mai simplu. Standul media din cadrul evenimentului imobiliar va pune la dispozitie, gratuit, ultimele numere din revistele de specialitate Casa Lux, Casa de Vacan, DECO, 100% Construct si Ioana – Locuinta mea. Deci, chiar daca nu doriti sa achizitionati o locuinta, aveti totusi un motiv sa veniti la evenimentul imobiliar din 28 – 29 martie, pentru a afla ultimele tendinte în amenajarile interioare.

Evenimentul se desfoara pe cele doua zile, în Iulius Mall Timisoara – demisol si parter, conform programului de functionare a mall-ului, adica între orele 10.00 si 22.00 si promite sa fie un eveniment cu bugete, oferte, participanti, clienti si tranzactii deosebit de interesante.
L.P.

 

Familia Benta masoara distanta pâna în Bucuresti în sute de locuinte

Unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata imobiliara din provincie, familia Benta din Târgu-Mures, a decis sa faca primul pas catre industria ospitalitatii, investind 9,5 milioane de euro într-un complex hotelier si un centru de recuperare.

Businessul grupului înfiintat în 1991 de Remus Benta a crescut în ultimul an cu 30%-40%, cea mai mare crestere fiind înregistrata de compania de constructii, Contrascom Benta. Aceasta a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de 20,2 milioane de euro si un profit net de circa 600.000 de euro.

Practic, firma de constructii genereaza 40% din veniturile grupului. Grupul de firme creat în urma cu 17 ani de familia Benta este condus în prezent de Remus, Lazar si Aurel Benta. Familia este prezent si pe piata materialelor de constructii, printr-o fabrica de polistiren expandat si una de lacuri si vopsele, Daw Benta România, în care partener este grupul german Daw&Caparol. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei Daw Benta România s-a ridicat la 19,6 milioane de euro, iar profitul net la aproximativ 1,4 milioane de euro.

Totodata, compania a finalizat lucrarile de extindere pentru sediul central din Târgu-Mures si a înfiintat un centru logistic în Bucuresti, ce va deservi sudul României si Bulgaria. Reprezentantii companiei evalueaza investitia la circa 2,5 milioane de euro.

În acest an, compania îsi propune sa atinga o cifra de afaceri de 21 milioane de euro, alocând pentru investitii doua milioane de euro. Aceasta suma este destinat finalizarii centrului din Bucuresti si extinderii retelei de showroomuri cu înca trei locatii. Daw Benta detine o retea de 31 de magazine de prezentare la nivel national, prin intermediul carora îsi comercializeaza produsele proprii sub brandurile Caparol, Alpina, Capatect, Disbon, Nerchau. Pe plan regional, compania este actionar majoritar în cadrul firmelor Daw Benta Mol, din Republica Moldova, si Daw Benta Bulgaria.

Investitii de zeci de milioane de euro în ansambluri rezidentiale
Pasul urmator în evolutia business-ului a fost crearea diviziei de dezvoltare imobiliara RCB Development& Consulting. „În prezent, investim în proiecte imobiliare în valoare de 160 milioane de euro. Avem în plan un ansamblu rezidential format din 240 de apartamente în judeul Timis, un cartier de 80 de case în Brasov, alte 30 de case în Sighisoara, un complex de 200 de case în Târgu-Mures si un bloc cu apartamente de lux în Iasi“, detaliaza Remus Aurel Benta (Jr.), managerul diviziei de imobiliare si al companiei Daw Benta România.
În plan se afla si constructia a 280 de apartamente în Târgu-Mures, în blocuri cu 18 etaje, Benta Towers. Investitia în acest proiect se ridica la 40 milioane de euro, iar constructia este preconizata a se finaliza în 2010. În Bucuresti, RCB Development& Consulting are în plan un imobil cu apartamente de lux, în care va investi 30 de milioane de euro si un proiect de 900 de apartamente.

Un complex hotelier de zece milioane de euro
Cum segmentul hotelier a crescut foarte mult în ultimii ani, Remus Aurel Benta a decis sa intre si în acest domeniu, prin preluarea complexului Apollo Welness, situat la trei kilometri în afara orasului Târgu-Mures.

„Am preluat locatia, practic în paragina, si am investit, în trei ani, circa 9,5 milioane de euro“, spune el. Complexul include un hotel de patru stele, cu 80 de camere, un restaurant, terenuri pentru sport, dar si un centru spa, cu baza de tratament si doua bazine de 2.900 de metri patrati.
«Preturile apartamentelor noi nu vor scadea; este normal sa existe o reasezare a pietei imobiliare, dar vor suferi doar preturile celor vechi, apartamentele noi pastrându-si nivelul de pret.»

Remus Aurel Benta, presedinte RCB Development&Consulting
160 mil. de euro este valoarea investitiilor imobiliare ale dezvoltatorului RCB Development& Consulting

Afacerile familiei
Contrascom Benta SA (constructii)
• Cifra de afaceri 2007: 20,2 milioane de euro
• Profit net 2007: 0,6 milioane de euro

Daw Benta România (reprezentant Daw&Caparol)
• Cifra de afaceri 2007: 19,6 milioane de euro
• Profit net 2007: 1,4 milioane de euro

EPS Thermopor (fabrica de polistiren expandat)
• Cifra de afaceri 2007: 2,7 milioane de euro
• Profit net 2007: 0,11 milioane de euro

RCB Development&Consulting (dezvoltator imobiliar)
• Cifra de afaceri 2007: 7,3 milioane de euro
• Profit net 2007: 1 milion de euro

Mobitech (fabrica de mobila)
• Cifra de afaceri 2007: 1,4 milioane de euro
• Profit net 2007: 0,006 milioane de euro

Baile Sarate (complex turistic)
• Cifra de afaceri 2007: 0,9 milioane de euro
• Profit net 2007: 0,005 milioane de euro

Color Expert (comert)
• Cifra de afaceri 2007: 0,6 milioane de euro
• Profit net 2007: 0,05 milioane de euro

Preventie si protectie (consultanta)
• Cifra de afaceri 2007: 0,2 milioane de euro
• Profit net 2007: 0,02 milioane de euro

Vopsea si imobiliare, un cocktail de succes

Remus Benta îsi doretse sa devina un important dezvoltator imobiliar pe piata din România. Benta Towers vor fi în curând cele mai înalte cladiri din Târgu Mures, în urma unei investitii de 40 de milioane de euro realizate de grupul de firme controlat de familia Benta.
Complexul imobiliar dezvoltat de compania condusa de Remus Benta este cel mai mare proiect din Târgu Mures din 1990 încoace. „Vor fi ridicate doua turnuri de 18 nivele în fata si doua de 14 nivele în spate, legate între ele de un centru comercial. Este un concept complex: ai parcare, spatii comerciale, farmacie, stomatologie, banc, apoi iei liftul si urci la tine în apartament”, explic Remus Benta Jr.

Un al doilea proiect, de data aceasta pe segmentul rezidential, este în derulare în Timisoara, unde investitia atinge 20 de milioane de euro. În Brasov, grupul condus de muresean construieste un cartier cu 60 de case, numit Corona, si în Târgu Mures - 300 de case reunite sub numele Belvedere.

„Contranscom Benta a fost prima companie din România care a dezvoltat un complex rezidential, pe care l-a vândut în regim de credit ipotecar, la nivelul anului 1998. A fost o încercare si ne-am încalzit pentru ceea ce urmeaza”, spune Benta Jr. „Cu siguranta, la nivel local, suntem lideri de piata în ceea ce înseamna dezvoltare imobiliara, toate zonele rezidentiale au fost realizate de noi”, adauga el.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale grupului a fost anuntat în urma cu câteva luni si atac piata din Bucuresti. Omul de afaceri va cumpara un teren de 2,86 hectare în sectorul 1, de la compania Conpref Carpati, si are intentia sa ridice blocuri cu aproximativ 1.000 de apartamente. Valoarea acestui proiect s-ar putea ridica la 100 de milioane de euro.

Afacere de familie

Povestea grupului familiei Benta îsi are începuturile în anul 1990, când Remus Benta senior a înfiintat societatea de constructii si transport ce îi purta numele. Un an mai târziu, împreuna cu fratele sau, au pus bazele unei noi firme, Contranscom Benta.

Remus Bena Jr. a intrat în afacerea familiei în 1994, în firma de constructii. „Eram un om bun la toate. Eram prezent si la discutiile importante dintre actionarii de atunci, mi se dadeau si alte activitati de învatare a businessului, iar în 1995 am facut o investiie într-un laborator de cofetarie si patiserie, numit atunci Ben Junior.

Trecând la lucruri mai serioase, în 2001 a înfiintat compania de tip joint venture DAW Benta, din care detine 50 de procente. Planurile pentru distribuitorul de produse Caparol includ dezvoltarea prezentei pe piata din Republica Moldova, unde s-au facut deja investitii în acest sens. „Pot spune ca am ajuns la un nivel de maturitate, pentru ca avem productii foarte moderne de vopsele, tencuieli, adezivi si polistiren expandat, alaturi de compania Thermopor”, încheie Remus Benta Jr.

Grupul de firme Benta

Din grupul Benta face parte firma de constructii Contranscom, ce a înregistrat o cifra de afaceri de peste 68 de milioane de lei anul trecut. RCB Development se ocupa de partea de dezvoltare imobiliara, în timp ce segmentul de vopsele este reprezentat de DAW Benta si Thermopor. Grupul produce si mobila, prin intermediul firmei Mobitech.
 

 Benta Towers - "Un nou stil"

 Denumit sugestiv "Benta Towers", proiectul cuprinde un complex alcatuit din 4 corpuri de cladire care vor fi construite pe B-dul Pandurilor din Targu-Mures, pe o suprafata de 8.641 mp. Locatia aleasa pentru viitoarea constructie e una strategica - benzinaria, statia de taxi si autobuz si biserica sunt la doi pasi, parcul de joaca si soseaua de centura, alaturi. Sa nu mai vorbim de faptul ca bulevardul Pandurilor, fiind propriu-zis pe un platou, ofera o panorama spectaculoasa asupra orasului. Arhitectura este intr-un stil modern, spectaculos, punand in valoare spatiul si panorama locatiei. O inovatie pentru constructiile muresene il reprezinta terasarea primelor nivele comerciale prin acoperirea cu spatii verzi - gazoane etajate, precum si plasarea unei fantani arteziene in spatiul verde. Ideea de la care s-a pornit este cea "de inaltime, in cel mai pur spirit al confortului, al evolutiei, al definitiei de "casa"".  Din cele 4 cladiri doua vor avea 15 etaje iar  celelalte doua 10 etaje, totalizand astfel un numar de 286 apartamente cu 1, 2, 3 si 4 camere. Apartamentele cu o camera, 72  la numar au suprafete cuprinse intre 48-51 mp; 100 apartamente cu doua camere, de 66-79 mp; trei camere vor avea 74 de apartamente, care vor gazdui 100-112 mp; iar cele cu patru camere vor fi 28, cu suprafete construite de 138 mp. De asemenea, ansamblul va dispune si de 12 apartamente tip penthouse,  2 la ultimul nivel al blocurilor de 15 etaje si 4 pe blocurile de 10 etaje. Aceste apartamente au suprafete intre 189 si 353 mp avand terase generoase. Ca si dependinte, vor exista 292 locuri de parcare repartizate pe 2 nivele subterane, precum si 275 de boxe individuale. Fiecare corp de cladire va dispune de cate doua lifturi, care vor cobora pana la nivelele subterane de parcare. La cladirile cu 15 etaje, unul dintre ascensoare va avea peretele din sticla, oferind o vedere panoramica.
La demisolul si parterul cladirilor va fi un ansamblu de spatii comerciale - Benta Towers Gallery, care va gazdui toate activitatile necesare vietii de zi cu zi, in scopul de a facilita la maxim viata locatarilor, acestia putand beneficia de tot ceea ce cuprinde conceptul de "viata mondena". Mai concret, vor exista supermarketuri, servicii bancare, farmacii, spatii comerciale, cabinet medical, saloane de infrumusetare, sala de fitness, curatatorie, magazine de electronice, "kidsland", restaurante, cafenele si terase.
Utilitatile sunt contorizate individual, pe fiecare apartament in parte. Fiecare apartament va fi dotat cu cablu optic TV, telefon si internet.
În ceea ce priveste finisajele, acestea vor veni in trei pachete: Standard, Premium si Luxury. Pachetul standard echivaleaza cu ceea ce alti constructori ofera la categoria mediu-lux, adica parchet, gresie, faianta, vopsele lavabile si instalatii sanitare, totul de foarte buna calitate. Celelalte pachete adauga bucatarii, cu electrocasnicele aferente si  instalatii sanitare la cele mai inalte standarde in materie.
Termenul de finalizare a proiectului este sfarsitul lui 2010 - inceputul lui 2011. Cu toate acestea, apartamentele se vor vinde esalonat, in functie de evolutia lucrarii. Se preconizeaza ca, spre sfarsitul lui 2009 - inceputul lui 2010, sa se finalizeze cele doua blocuri cu 10 etaje. În ceea ce priveste preturile, acestea urmeaza sa fie anuntate in cel mai scurt timp posibil. Apartamentele se vor putea achizitiona si prin credit imobiliar sau ipotecar.

 

 

Un nume nou cu traditie 

Grupul de firme apartinand familiei Benta, are capital integral privat, incepându-si activitatea in urma cu peste 14 ani. Principalul domeniu de activitate sunt constructiile civile si industriale. In timp, Benta Group si-a extins sfera de activitate in domeniul transporturilor, a fabricarii mobilierului si binalelor (S.C. MOBITECH S.R.L.), a exploatarilor agricole (S.C. Benta Agro S.R.L.), amenajarilor exterioare si interioare, fabricarii si distributiei vopselelor profesionale "Caparol", comercializarii sculelor profesionale "Storch" (S.C. Daw Benta România S.R.L.), precum si in domeniul hotelier, de tratament si agrement (S.C. Baile Sarate S.R.L.). In grupul de firme Benta lucreaza, in prezent, peste 900 persoane, specializate pe domeniile in care isi desfasoara activitatea. Incepând cu anul 2000, când societatea a demarat primul proiect de constructii de cartiere de locuinte, societatea si-a insusit noi tehnici perfectionându-si continuu atât activitatea operationala, cât si in cea de management al proiectelor. Contranscom Benta S.A. este o prezenta importanta in economia judetului Mures, a judetelor invecinate - Harghita, Cluj si Sibiu, precum si in municipiile Bucuresti, Timisoara si Brasov.
Pâna in momentul de fata, compania a dezvoltat in numeroase zone, cartiere rezidentiale, atât in municipiul Targu-Mures, cât si in zonele limitrofe acestuia. Fiecare lucrare a presupus nu doar crearea spatiilor de locuit, ci si a infrastructurii aferente - cu tot ce presupune aceasta: drumuri si cai de acces, retele de apa, gaz, curent si canalizare.
Primul proiect rezidential realizat a fost Cartierul "Rasaritului", din Sancraiu de Mures, proiect pe care ANL l-a apreciat ca fiind "primul cartier construit cu succes in sistemul de credit ipotecar din România, dupa anul 1989." Proiectul initial prevedea un numar total de 120 de locuinte, desfasurate pe o suprafata de 8,19 ha, proprietate privata a S.C. Contranscom Benta S.A. Pâna in momentul de fata, au fost finalizate si predate la cheie 85 de locuinte, in doua etape. In etapa a III-a, prevazuta pentru anul 2009, vor fi terminate ultimele 25 de locuinte.
Urmatorul proiect, deja arhicunoscut, este Cartierul rezidential "Orizont", din Livezeni, cartier care gazduieste peste 200 de locuinte, a caror constructie a fost planificata in patru etape. In momentul de fata, peste 80% din cartier este finalizat, adica 171 de locuinte, contractate integral. Suprafata de teren alocata proiectului este de 24 ha, proprietate privata a S.C. Contranscom Benta S.A. In anul 2008 vor fi construite inca 18 locuinte iar alte 16 sunt prevazute pentru anul 2009. Cartierul mai cuprinde o zona de agrement si spatii comerciale.
Cel mai nou proiect rezidential este Cartierul "Belvedere", proiect realizat in parteneriat cu Primaria municipiului Targu-Mures. Acesta cuprinde 294 de unitati locative amplasate pe o suprafata de 13,45 ha - domeniu privat al municipiului Tg.-Mures. Etapa I s-a incheiat, oferind 40 de locuinte contractate. Urmeaza etapele II si III, cu finalizare in 2008, respectiv 2009.
Ca modalitati de finantare si plata, exista creditul ipotecar acordat persoanelor fizice de catre banci, cu avans intre 5-30%, rate lunare pe o perioada de 15-30 de ani, sau finantarea din resurse proprii.
Portofoliul Benta mai cuprinde constructii si ansambluri rezdentiale din alte localitati - unele finisate, iar altele in curs de desfasurare. Cele mai importante sunt: cartierul "Tirnava II" din Sighisoara, cartierul rezidential "Madrid" din Voluntari (Bucuresti), cartierul rezidential "Miorita" din Fagaras, ansamblul de locuinte colective (4 blocuri, un total de 240 apartamente) "My Family Residence" din Timisoara. 
 

Începe "Expo Credite & Imob"

În perioada 9-11 mai 2008, Teatrul National din Târgu-Mures gazduieste cea de-a doua editie a târgului “Expo Credite & Imobiliare” din judetul Mures. Organizata de Compania Malio, în parteneriat cu Primaria Municipiului Târgu-Mures, companiile Benta Imobiliare, Raiffeisen Bank Casa Ta, Rotecom Imobiliare si Auto Top Mures, cea de-a doua editie reuneste timp de trei zile companii de renume din judetul Mures.
Dupa succesul primei editii, când au fost prezente 20 de companii locale si nationale si cei peste 1.500 de vizitatori au profitat de ofertele de exceptie, organizatorul a pregatit o oferta îmbunatatita de produse si servicii, adaugând si sectorul imobiliar în cadrul domeniilor evenimentului.
În cadrul editiei „Expo Credite & Imobiliare” 2008, expozantii ofera premii care se vor trage la sorti, în cadrul târgului, duminica 11 mai 2008 la ora 17.30, pe baza talonului de tombola corect completat, intrarea fiind libera. Programul târgului este urmatorul:  vineri între orele 12.00-20.00, sambata între orele 10.00-19.00 si duminica între orele 10.00-18.00.

 

 

 

 


Copyright ©2009 Benta Imobiliare
Home    |    Despre noi    |    Proiecte    |    Noutati    |    Parteneri    |    Contact    |    Site map
Web design: softconcept   |    Gazduire web: www.windows-hosting.ro